Finnconin visuaalinen ilme

Finnconin visuaalinen ilme ei synny tyhjästä. Alla esittelemme tämän vuoden virallisen kuvittajan Tuisku Hiltusen sekä tapahtuman visuaalisesta ilmeestä vastanneen graafikon M. Pietikäisen ja tapahtuman taltioineen valokuvaajan Henry Söderlundin.

Tuisku Hiltunen – Finnconin virallinen kuvittaja

Olen ammatiltani sarjakuvanpiirtäjä ja kuvittaja. Olen myös pesunkestävä nörtti. Minut on kasvatettu Suomen scifi- ja fantasiapiirien helmoissa. Fakta, josta voi syyttää sekä edellä mainittua nörttiyttäni, että ammatinvalintaani. Se on myös suuri syy rakkaudelleni Finncon-tapahtumaa kohtaan. Oli siis itsestäänselvyys, että kun minulle tarjoutui tilaisuus suunnitella tämän vuoden Finnconin-paita, tein sen mielelläni.  

Finnconin 2022 teema on toivo. Tämä piti saada kuvittajana jotenkin ilmaistua conipaidassa. Näinä aikoina, jotka usein tuntuvat niin valtavan toivottomilta, tehtävä ei ollut kaikkein helpoin. Olen usein toivoton. Mietin paljon niitä asioita jotka tekevät minut toivottomaksi. Tuntuu, että kaiken tämän alku ja juuri on toiset ihmiset. He, jotka voisivat tehdä päätöksiä, joilla pelastetaan maapallo ilmastokatasrofilta, mutta eivät niitä tee. He, jotka voisivat lopettaa sotia, mutta sen sijaan jatkavat ja aloittavat niitä. He, jotka haalivat itselleen rahaa hyväksikäyttämällä ja nöyryyttämällä muita. 

Tässä valossa eniten toivoa minulle tuovat myös toiset ihmiset. Perheeni, läheiseni, kaikki ne ihmiset, jotka tekevät joka päivä töitä tehdäkseen tästä maailmasta paremman ja turvallisemman paikan meille kaikille. He, jotka kaikesta huolimatta yrittävät auttaa toisiaan ja pitää toisiaan pinnalla. Yksin ei voi muuttaa rakenteita, ja yksin emme kukaan tästä selviä. Tarvitsemme aina siihen toisiamme. Minulle toivo merkitsee radikaalia solidaarisuutta ja yhteistyötä. Kaikki yhdessä, käsi kädessä. 

– Tuisku Hiltunen
Twitter: @tui_hil
tuiskuhiltunen.com

M. Pietikäinen – Finnconin graafikko

Graafikko M. Pietikäinen vastaa Finnconin ohjelmakirjan taitosta ja graafisesta suunnittelusta. Hän taittaa myös Tähtivaeltajaa, joka sai vuonna 2021 Kultti ry:n laatulehtikilpailussa kunniamaininnan onnistuneesta taitosta.

Henry Söderlund – Finnconin valokuvaaja

Henry Söderlund on potrettikuvaaja ja tapahtumakuvaaja. Hän on kuvannut erilaisia tapahtumia vuodesta 2009. Suurin osa näillä sivuilla käyttämistämme kuvista on Henryn käsialaa. https://www.henrysoderlund.com/