Scifikirppis

Scifikirppis XII

kuva: Henry Söderlund

Finncon 2022 järjestää vierailleen jälleen mahtavan scifi- ja fantasiakirpputorin. Tarjolla on hyviä kirjoja suoraan faneilta faneille!

Iske sinäkin lusikkasi pataan, siivoa hyllyjäsi, ansaitse keittorahaa ja varsinkin — laita hyvää kirjallisuutta kiertämään. Tarjolle kaivataan kaikkea scifi- ja fantasiakirjallisuutta, kauhua ja muuta spekulatiivista fiktiota. Pienetkin erät otetaan mielellään myyntiin. Voit tuoda myös sarjakuvia. DVD-levyt eivät enää tahdo mennä kaupaksi, mutta tarkkaan valikoidut elokuvat kelpaavat edelleen myyntiin. Sekaan sopii myös yksittäistä laadukasta valtavirtaa ja tietokirjallisuutta, kunhan erän painopiste on selkeästi spefin puolella. Kustanna matkalippusi laatikollisella, tai iltabileet strategisesti valikoidulla repullisella kirjoja, jotka olet jo lukenut ja voit antaa eteenpäin.

Kirjat saa hinnoitella itse. Myyntipöydän hoitavat vapaaehtoiset työntekijät, joten myyjien ei tarvitse kuluttaa omaa aikaansa tiskin takana. Finncon perii tehdyistä kaupoista muodollisen 15 senttiä + 10% provision, jolla katetaan pöydän järjestelykulut. Kirjasarjat voi myydä nippuina, mutta jokainen kirja lasketaan kuitenkin kirjanpidossa eri kauppatapahtumaksi. Nippuina myytävät on pidettävä jollakin tavalla yhdessä; paperinauhalla niputtaminen on ollut suosittu tapa.

Scifikirppis on avoinna koko Finnconin ajan.

Kirpputori toimii faneilta faneille -periaatteella ja on tarkoitettu vain yksityishenkilöiden omien kirjojen kierrättämiseen.

Kirjojen asettaminen tarjolle

  1. Ilmoittaudu myyjäksi kirppiksen järjestäjille osoitteessa scifikirppis@gmail.com. Ilmoittautuessasi anna tilinumerosi, jotta maksaminen sujuu joutuisasti conin jälkeen. Ilmoita myös samalla, jos sinulla on aiemmin ollut jokin myyjänumero. Vastauksena ilmoittautumiseen saat oman myyjänumerosi, jos sinulla ei sellaista jo ole. Ota numero vaikka varmuudeksi, jos et ole ihan varma, tuotko kirjojasi tarjolle. Kyllä meillä näitä numeroita piisaa. Ilmoittautuminen päättyy 3.7. Tee tämä vaihe siis ajoissa.

  2. Merkitse lyijykynällä selkeällä käsialalla jokaisen kirjasi ensimmäiselle sivulle oikeaan yläkulmaan myyjänumerosi (ympyröi) ja kirjan hinta (ks. kuva alta). Hinnan saa laittaa muuten vapaasti, mutta käytä tasaeuroja, tai alle 4 euron hinnoissa puolikkaita euroja. Esim. 2,50 € on ihan fiksu hinta, sen sijaan 4,90 € ei ole. Jos kirjassa ei ole myyjänumeroa ja hintaa, emme voi myydä sitä.  3. Kirjat voi toimittaa kirppikselle koska tahansa myyntipöytien auki ollessa. (Muista kuitenkin varata itsellesi myyjänumero etukäteen).

  4. Myymättömät kirjat voi hakea pois koska tahansa, viimeistään kuitenkin conin sulkeutuessa. Jos haluat jättää myymättömät kirjasi conille, ne päätyvät Finnconista kulloinkin vastuussa olevalle yhdistykselle, joka toimii niiden kanssa parhaaksi katsomallaan tavalla. Muista kuitenkin kertoa viimeistään pois lähtiessäsi, että lahjoitat ne, muuten emme voi niitä ottaa haltuumme. Voit toki kerätä ensin tärkeimmät itsellesi takaisin ja lahjoittaa sitten loput.

Jos vain jätät myymättömät kirjasi paikalle noutamatta niitä, aiheutat harmia järjestäjille ja olet viimeisenä jonossa kun myyntituloja tilitetään. Finnconin scifikirppareilla on vuosittain myyty 65–80% paikalle tuoduista kirjoista, joten poiskuljetus on selvästi helpompaa kuin paikalle tuonti.

Scifikirppikselle ilmoittautuminen päättyy 3.7.2022. Toimi siis ajoissa! Myöhässä ilmoittautuminen saattaa onnistua, mutta jälki-ilmoittautuneelta myyjältä peritään provisiona ylimääräinen 10%.

HUOM!

Jos sitoudut toimimaan scifikirppiksen apulaisena vähintään 4 tuntia, et joudu maksamaan Finnconin osuutta. Näitä neljää tuntia ei tarvitse tehdä yhteen jonoon, vaan voit tehdä kaksi tuntia kahtena eri päivänä. Erityisesti scifikirppiksen pystytyksessä ja purussa tulemme tarvitsemaan apua!