Mikä on Finncon?

kuva: Henry Söderlund

Finncon on Suomen suurin science fiction- ja fantasiakulttuuritapahtuma. Se järjestettiin ensimmäisen kerran 1986, ja vuonna 2022 se tullaan järjestämään 24. kerran. Kävijöilleen ilmainen Finncon kerää kolmen päivän aikana tuhansia ihmisiä kuuntelemaan ja katselemaan paneelikeskusteluja, esitelmiä, taidetta ja teatteri- ja elokuvaesityksiä sekä tapaamaan samanhenkisiä ihmisiä miiteissä, käytävillä ja iltabileissä. Ohjelmaa on lähemmäs sata tuntia pukukilpailusta akateemisen konferenssiin. Kävijöinä ja esiintyjinä on ollut kirjailijoita, tutkijoita ja harrastajia ympäri maailmaa.

Finncon sai alkunsa Helsingissä, mutta viimeisten vuosikymmenten aikana se on järjestetty säännöllisesti myös Jyväskylässä, Turussa ja Tampereella. Koronan vuoksi vuoden 2020 tapahtuma Tampereella järjestettiin virtuaalisena ja vuoden 2021 Finncon jouduttiin perumaan. Pääkaupunkiseudulla Finncon on edellisen kerran järjestetty 2013 Kaapelitehtaalla. Vuonna 2022 Finncon tekee historiaa, kun se järjestetään ensimmäisen kerran Espoossa. 

Finncon on hyvin kansainvälinen tapahtuma. Suurin osa kävijöistä on Suomesta ja muista Pohjoismaista, mutta kaukaisimmat tulevat aina Yhdysvalloista ja Kiinasta asti.

Coni on avoinna perjantaina klo 16–20, lauantaina klo 10–20, ja sunnuntaina klo 10–15:30.