Magdalena Hai

In English below

Magdalena Hai on maskulainen fantasiakirjailija, jolla on yliaktiivinen mielikuvitus ja jonka mielestä leikkimistä ei tule lopettaa aikuisenakaan. Hai kirjoittaa pääasiassa spekulatiivista fiktiota sekä omaa kuvitteellista elämäkertaansa nettisivulla Kryptozoologisia tutkimuksia. Lasten- ja nuortenkirjallisuus on Hain tuotannon keskiössä, ja hän on puhunut paljon muun muassa lukemisen tärkeydestä ja lasten- ja nuortenkirjallisuuden näkyvyydestä (Kirjasampo 2.11.2021). Hai on myös avannut tietä uudelle: hänen teoksensa Kerjäläisprinsessa (Karisto, 2012) oli ensimmäinen suomalainen steampunk-romaani, ja hän on kirjoittanut myös steampunk-novelleja. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden lisäksi Hai kirjoittaa lyhytproosaa aikuisille ja vaikuttaa Osuuskumma-kustannuksessa, joka julkaisee scifiä, fantasiaa ja kauhua sekä muuta spekulatiivista fiktiota.

Hain teoksia on ollut ehdolla useille palkinnoille ja ne ovat voittaneet Tulenkantajan (2018, Kurnivamahainen kissa), Blogistanian Kuopuksen (2018, Kolmas sisar), Kirjavan Ketun (2014, Kerjäläisprinsessa), Stalker-palkinnon (2015, Vaskimorsiamen vironnos Vaskmõrsja) ja Atoroxin (2016, Kaunis Ululian). Vuonna 2020 Haille myönnettiin Kaarina Helakisa -palkinto.

Magdalena Hain kotisivut: http://www.magdalenahai.com/

Hain haastattelu Kirjavassa satamassa: https://kirjavasatama.espoonkirjastot.fi/espoonfantasia/haastattelut/kirjailijahaastattelu-magdalena-hai/

Signeeraus lauantaina 9.7. klo 13:00 – Rosebud (1 krs infotiskiä vastapäätä)

kirjailijakuva: Magdalena Hai
kuva: Toni Härkönen

In English

Magdalena Hai is a Finnish speculative fiction author, with an overactive imagination. Her work is centred around children’s and young adult literature, and she’s been vocal about the importance of reading and the visibility of literature aimed at children and teens.

Hai also writes short prose for adults and is an active member of Osuuskumma Publishing, which publishes scifi, fantasy, horror and other speculative fiction.

Many of Magdalena Hai’s works have been nominated for awards and won. She won the Atorox Award in 2016 for her short story “Kaunis Ululian”. In 2020, Hai was awarded the Kaarina Helakisa award for her work in children’s literature.