Tiedotustilaisuus lehdistölle 8.7.

/

Finncon 2022 laskeutuu Espooseen!

Paikka: Keskustakirjasto Oodi (Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki), kokoushuone Kuutio, 2. krs.

Aika: perjantai, 8. heinäkuuta klo 10.30.

Finncon, Suomen suurin scifitapahtuma, palaa kahden vuoden koronatauon jälkeen reaalimaailmaan. Tapahtuma järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Espoossa, 8.–10. heinäkuuta.

Tiedotustilaisuudessa ovat paikalla Finncon 2022:n kunniavieraat, Magdalena Hai, Marko Hautala, Marianna (Kisu) Leikomaa sekä Malka Older (USA). Mukana ovat myös pääjärjestäjät Sari Polvinen ja Emilia Uusitalo sekä akateemisesta ohjelmasta vastaava Esko Suoranta.

Finnconin tapahtumapaikka on Aalto-yliopiston Kandidaattikeskus Otaniemessä (Otakaari 1, 02150 Espoo). Teemaksi on tänä vuonna valittu toivo.

”Tämän vuoden Finncon on Espoossa, koska löysimme sieltä hyvät tilat jotka ovat metron ansiosta helposti saavutettavissa. Espoolaiset scifiharrastajat ovat olleet jo kauan yksi suomalaisen fandomin kantavista voimista, joten oli aika tuoda Finncon heidän kotikonnuilleen”, sanoo pääjärjestäjä Sari Polvinen.

Lähiaikoina julkaistavassa ohjelmassa on tarjolla laaja kattaus suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

”Se, että kaikkien kunniavieraidemme etunimet ovat Ma-alkuisia, on silkkaa sattumaa. Se ei ole sattumaa, että olemme saaneet kunniavieraaksi yhden suomalaisen lasten ja nuorten fantasiakirjallisuuden ykkösnimistä, eturivin suomalaisen kauhukirjailijan, pitkän linjan fandomaktiivin, ja yhden viime aikojen mielenkiintoisimmista uuden sukupolven tutkija-kirjailijoista”, sanoo pääjärjestäjä Emilia Uusitalo.

Finnconissa järjestetään myös akateeminen ohjelma, joka on avoin kaikille kiinnostuneille.

”Finnconin akateeminen ohjelma on keskeinen ja perinteikäs spekulatiivisen fiktion tutkimuksen konferenssi Suomessa. Toivon ja resilienssin teemoihin keskittyvät esitelmät läpileikkaavat spefitutkimuksen kenttää ja valottavat miten fiktion keinoin sekä epävakaata nykyisyyttä että tuntematonta tulevaisuutta käsitellään. Tänä vuonna mukana on lukuisia kansainvälisiä tutkijoita kotimaisten huippututkijoiden lisäksi”, sanoo Esko Suoranta.

Akateeminen ohjelma löytyy linkin takaa: https://2022.finncon.org/akateeminen-ohjelma/

Koko tapahtuman ohjelma julkaistaan verkkosivuilla lähiaikoina.

Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten vuoden 2013, kun perinteinen Finncon järjestetään pääkaupunkiseudulla. Vuoden 2017 Finnconin tilalla järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa kansainvälinen scifin suurtapahtuma, Worldcon 75.

Mediatiedustelut ja haastattelupyynnöt: ninatornudd@cms.finncon.org, puh. 0405133308

Taustaa

Finncon on vapaaehtoisvoimin järjestettävä, vierailijoilleen maksuton tapahtuma, joka on vuosittain kiertänyt Suomea, Helsingin, Jyväskylän, Tampereen ja Turun välillä. Suurimmillaan kävijämäärän arvioidaan olleen vuonna 2009, jolloin yhdistetty Finncon ja Animecon keräsivät Helsingin Kaapelitehtaalle jopa 15 000 kävijää.

Edellinen fyysinen Finncon järjestettiin Jyväskylässä kesällä 2019. Vuoden 2020 Finncon oli määrä järjestää Tampereella, mutta se muutettiin koronatilanteen takia virtuaalitapahtumaksi.